Áron csendes-matatókönyve

Fiatal a nagymama! :-))) Kevés idő, annál nagyobb elszántság… Imádok kreatív dolgokat készíteni és nagyon szerettem volna egy csendes-matató könyvet készíteni unokámnak.  Rengeteg mások által készített könyvet megnéztem, miután megnéztem kapható-e. Kapható! Igaz csak külföldi oldalakon, de gyönyörű kivitelben, fantasztikusan szép könyveket találtam- ára: 67.000.-Ft-tól kezdődik! 🙂

Az árát tekintve, az elkészült könyvem után- értem az árát!

Néhány fotóval megmutatom, hogyan készült az enyém és őszintén az első laptól kezdve- noha varrni nem tudok, nem tanultam-látványos fejlődést tapasztaltam, egyre jobban ment, egyre szebb lett a végeredmény pedig egy tökéletes játék-foglalkoztató könyv lett!

A könyv elkészítésénél a legfontosabb szempont a biztonságos játék volt, nehogy le tudja venni, el tudja szakítani, lenyelni stb volt, így meglehetősen át kellett gondolni, mit hova- milyet, hogyan készítem el.

Szines ceruzák, amelyeket színekhez tud majd párosítani… nem gondoltam, hogy a ceruza hegyekkel ennyit fogok küzdeni, nem is lett tökéletes, de használható 🙂 Talán ez az oldal nem a szívem csücske egyedül!

Cipő, cipőfűző- egész oldalas, egy darab- fél pár…nagyon tetszett, imádtam elkészíteni. A filcekből a különböző darabokat kivágtam, természetesen rendeztem, hogy látható legyen, hogy fog összeállni és felvarrtam… az, hogy a cipőfűző valódi legyen, lyukasztani kellett, pár száz forintos lyukasztóval készült.  Végül kaptam kisebb-vékonyabb 50cm-es cipőfűzőt, így a kész könyvben már az van, de ezzel is jól nézett ki!

     Fenyőfa- kell, erdő kell… tervezés, kivágás, igazítás, ha tetszik felvarrás- A fenyőfa darabjai leszedhetők… a többi rész fix.

Nagyon jó érzés volt, ahogy egyre több könyv lapjai lettek készen. A végleges könyvnél a lapok összeillesztése volt egy kicsit még kérdéses, de a cipőfűzőnél használt lyukasztóval minden egyes oldalt kilyukasztottam, így azok biztonsággal kapcsolhatóak majd egymáshoz.

A lapokat összeillesztettem, kézzel egymáshoz varrtam őket, így most már tökéletesen illeszkednek a könyv lapozható lett.